5. Επιδόρπιο: Μπράουνις τριπλής σοκολάτας (Triple chocolate brownies)
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώστε σε ένα ταψάκι (περίπου 30χ20εκ) αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Δημιουργήστε αυτοσχέδιο μπεν μαρί για να λιώσετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο: Βάλτε τα 2 υλικά μέσα σε ένα μπολ και κρατήστε το μπολ πάνω από κατσαρόλα που έχετε βάλει νερό να βράσει. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί το βούτυρο. Μόλις έχετε ένα λείο μίγμα αποσύρετε από τη φωτιά ρίξτε μέσα την ζάχαρη άχνη κι ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στο μίγμα σοκολάτας τα αυγά και τη βανίλια, ανακατέψτε και τέλος ρίξτε το αλεύρι, τα καρύδια και τα κομμάτια από τις σοκολάτες. Ρίξτε το μίγμα σας μέσα στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας). Το μπραόυνις θα είναι έτοιμο όταν η επάνω πλευρά θα φαίνεται καλά ψημένη, αλλά στο εσωτερικό του θα κρατά υγρασία που θα το κάνει μαλακό. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψάκι. Για να σερβίρετε κόψτε σε τετράγωνα ή ρόμβους. Συνδυάζεται τέλεια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας (βάλτε 200ml κρέμα γάλακτος light να ζεσταθεί καλά και λιώστε μέσα 200γρ κουβερτούρα) ή παγωτό της αρεσκείας σας!