4. Κυρίως πιάτο: Αρνίσιες κοτολέτες με σάλτσα πορτοκαλιού
Υλικά
Εκτέλεση
Ζητήστε από τον χασάπη σας να κόψει και να καθαρίσει προσεκτικά τις κοτολέτες αρνιού. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις κοτολέτες αρνιού να σοταριστούν με την μαργαρίνη. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και τις 2 πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και στη συνέχεια ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι σας ώστε να σιγοψηθούν. Μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα και τις βάζετε μέσα στο φούρνο της κουζίνας σας σε χαμηλή θερμοκρασία για να κρατηθούν ζεστές μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Στο ίδιο τηγάνι με πριν ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ώστε να αναμειχτεί με το ζουμί που έχουν αφήσει οι κοτολέτες και ο χυμός πορτοκαλιού. Προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού και τις αφήνετε για 2 λεπτά να αρωματιστούν από τη σάλτσα. Τις τοποθετείτε στην πιατέλα που θα βάλετε και τις κοτολέτες, περιχύνετε τις κοτολέτες με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.