3. Σαλάτα: Ζεστή σαλάτα με σπανάκι, ρόκα και μανιτάρια
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένετε και χοντροκόβετε όλα τα πράσινα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη για να αρωματιστεί το λάδι. Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και αφαιρείτε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προς το τέλος προθέτετε στο τηγάνι και τον μαϊντανό. Ρίχνετε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο μπέικον, που έχετε ψήσει για 15 λεπτά περίπου στο φούρνο, πάνω από τα πράσινα λαχανικά και ανακατεύετε. Ρίχνετε στη συνέχεια από πάνω το ρόδι, την καρυδόψιχα και τις φλούδες παρμεζάνας. Φτιάχνετε τη σος βάζοντας σε ένα ποτήρι του νερού 1 δαχτυλάκι ξύδι βαλσάμικο, 1 δαχτυλάκι μέλι, χτυπάτε αυτά τα δυο μαζί με το μιξεράκι του καφέ μέχρι να λιώσει το μέλι μέσα στο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνετε δυο δάχτυλα ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε με το μιξεράκι του καφέ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Περιχύνετε με τη σος λίγο πριν σερβίρετε την σαλάτα σας.