8. Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία
Λαβίδα: Είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που θα χρειαστείτε, γι αυτό πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Αποφύγετε τις λαβίδες που ανοιγοκλείνουν σαν ψαλίδια γιατί δεν είναι και πολύ χρηστικές. Επίσης, η λαβίδα δεν πρέπει να έχει μυτερά δοντάκια μπροστά, γιατί τρυπάει το κρέας, χάνεται το ζουμί του, στεγνώνει και σκληραίνει.
Πιρούνα: Δεν είναι ότι καλύτερο, αφού τρυπάει το κρέας. Ωστόσο είναι χρήσιμη όταν το ψήσιμο έχει τελειώσει και θέλετε να απομακρύνετε το φαγητό από το γκριλ.
Σπάτουλα: Απαραίτητη για μπιφτέκια, χρήσιμη για μπριζόλες κι άλλα επίπεδα κρέατα.
Διπλή σχάρα ψησίματος: Αυτή είναι πολύ χρήσιμη ειδικά για το ψάρι άλλα και όταν ψήνετε πολλά μικρά κομμάτια, αφού «κουμπώνει» και κρατά σταθερά τα κομμάτια επιτρέποντας να αναποδογυρίζετε το κρέας εύκολα και πολύ πιο γρήγορα. Γιατί δεν θέλει κόπο…θέλει τρόπο!