5. Ψητό λουκάνικο, ψητά μπιφτέκια και σουβλάκια
Τα λουκάνικα παίρνουν αρκετό χρόνο να ψηθούν. Θα χρειαστεί να τα ψήσετε σε μέτρια φωτιά. Αν τα βάλετε σε δυνατή φωτιά, τότε θα καούν απ’ έξω μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό. Ψήστε τα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Διαλέξτε κάποιο χωριάτικο λουκάνικο με κάποια χαρακτηριστική γεύση: με πράσο, κρεμμύδι, ρίγανη ή ακόμα και πορτοκάλι!
Τα μπιφτέκια, για να μη σας διαλυθούν, πρέπει να τα κάνετε όσο γίνεται πιο απλά. Γι’ αυτό ζυμώστε τον κιμά τους με λίγο γάλα, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι, ελαιόλαδο και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αν θέλετε να προσθέσετε και κρεμμύδι, καλύτερα θα ήταν να ήταν περασμένο από τρίφτη ή μπλέντερ και όχι ψιλοκομμένο. Επίσης, επειδή δεν μπορείτε να τα γυρίσετε με λαβίδα, χρησιμοποιήστε σπάτουλα.
Αν θέλετε να ψήσετε σουβλάκια σε ξύλινα καλαμάκια, για να μη καούν στο μέρος που είναι εκτεθειμένα στη φωτιά, πριν τα χρησιμοποιήσετε, αφήστε τα για 1 ώρα μέσα στο νερό.