Υλικά
500γρ άπαχο χοιρινό κρέας φιλέτο (ψαρονέφρι), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκόρδο ψιλοκομμένο ή 1κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 σφηνάκια τεκίλα κίτρινη (προαιρετικά)
1 ½ φλιτζάνι κέτσαπ
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πίτες τορτίγια, τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Μαρινάρετε το κρέας σε ένα μπολ, ανακατεύοντας το με τα μπαχαρικά και την τεκίλα. Αφήνετε για περίπου 1 ώρα. Βάζετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρέας. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα λαχανικά. Τα σοτάρετε επίσης για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε την κέτσαπ. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι τα χοιρινά κομματάκια να γίνουν τρυφερά. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες σε τηγάνι ή σε φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τη συσκευασία. Τοποθετήστε πάνω στις τορτίγιες το κρέας με τα λαχανικά και αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr