Κλαφουτί* με τζίντζερ και βατόμουρα
*κλαφουτί: γλυκό φούρνου με φρούτα
Υλικά για 8 μερίδες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το Canderel Green κι ανακατέψτε ελαφρά. Κάντε στη μέση μία λακουβίτσα και ρίξτε εκεί τα αυγά. Αρχίστε να ανακατεύετε σιγά σιγά τα αυγά με το μίγμα αλευριού μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή χυλό. Προσθέστε μέσα στο χυλό το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τζίντζερ κι ανακατέψτε πολύ καλά. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώστε τα βατόμουρα στο σκεύος και ρίξτε από πάνω τον χυλό. Ψήστε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Για να το σερβίρετε πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει.
Η συμβουλή του σεφ! Ελέγξτε αν το κλαφουτί σας είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ζύμη: αν το μαχαίρι σας δεν έχει υπολείμματα ζύμης τότε το γλυκό σας πρέπει να βγει από το φούρνο!