Σοκολατένιο κέικ με κρέμα Τόνκα (ή βανίλια)
Υλικά για 8 μερίδες
Για το σοκολατένιο κέικ:
Για την κρέμα:
*Το Tonka είναι καρπός δέντρου που ευδοκιμεί στη Λατινική Αμερική με χαρακτηριστική φρουτώδη και ελαφρώς πικρή γεύση. Το άρωμα του μοιάζει με αυτό της βανίλιας και για αυτό το λόγο είναι γνωστό και ως “μεξικάνικη βανίλια”. Θα το βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με απλή βανίλια.
Εκτέλεση
Για το σοκολατένιο κέικ: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (αν δεν έχετε, δημιουργήστε αυτοσχέδιο μπεν μαρί βάζοντας ένα μικρό σκεύος πάνω από μια μεγάλη κατσαρόλα στην οποία βράζει νερό). Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και βάλτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών να χτυπηθούν μαζί με το Canderel Green μέχρι να «ασπρίσει» το μίγμα. Προσθέστε το κορν φλάουερ, το γιαούρτι, το αλάτι και τελευταία την λιωμένη σοκολάτα. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα και ρίξτε τη σταδιακά στο υπόλοιπο μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια βαθιά φόρμα για κέικ. Ψήστε για 10 με 15 λεπτά στου 180 βαθμούς. Αφήστε το κέικ σοκολάτας να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα.
Για την κρέμα: Ανακατέψτε καλά τους κρόκους των αυγών με 2 κουταλιές Canderel Green. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα μαζί με τα φασόλια τόνκα (ή την βανίλια) μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Αφήστε για 15 λεπτά εκτός ματιού ώστε να αρωματιστεί το γάλα και ξαναβάλτε το κατσαρολάκι στο μάτι για να ξαναφέρετε το μίγμα σε βρασμό. Μόλις το γάλα είναι έτοιμο ρίξτε το σιγά σιγά μέσα στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά για να μην «ψηθούν» τα αυγά. Μεταφέρετε όλο το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να έχετε την επιθυμητή βελούδινη υφή της κρέμας. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο.
Σερβίρετε κάθε κομμάτι του κέικ μαζί με ένα μπολάκι δροσερής κρέμας.
Η συμβουλή του σεφ! Σε περίπτωση που δυσκολευτείτε να βρείτε φασόλια τόνκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρπούς βανίλιας ή ξύλα κανέλας.