Τσιζκέικ με σάλτσα βατόμουρου
Υλικά για 8 μερίδες
Για την κρέμα τυριού:
Για την σάλτσα βατόμουρου:
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Για την βάση μπισκότου: Σπάστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Ανακατέψτε καλά τη σκόνη μπισκότου με τη λιωμένη μαργαρίνη και το νερό. Στρώστε τη βάση μπισκότου στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε για το τσιζ κέικ σας χρησιμοποιώντας τη βάση από ένα γυάλινο ποτήρι ή μπολ. Τοποθετήστε για λίγο τη βάση μπισκότου στην κατάψυξη.
Για την κρέμα τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τους 4 κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το Canderel Green, το κορν φλάουερ, το κρεμώδες τυρί και το γιαούρτι. Πλύντε καλά το λεμόνι και το λάιμ και προσθέστε το ξύσμα τους στο μίγμα. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τη σιγά σιγά μέσα στο προηγούμενο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Βγάλτε τη βάση μπισκότου από την κατάψυξη και ρίξτε από πάνω την κρέμα τυριού. Ψήστε το τσιζ κέικ στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου, να κρυώσει.
Για τη σάλτσα βατόμουρου: Ρίξτε σε ένα μπλέντερ τα κατεψυγμένα βατόμουρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό και το Canderel Green μέχρι να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπλέντερ. Αφήστε το μίγμα να χτυπηθεί μέχρι να έχετε μια παχύρευστη, απαλή σάλτσα.
Σερβίρετε κομμάτια τσιζ κέικ περιχύνοντάς τα με λίγη σάλτσα βατόμουρου.
Η συμβουλή του σεφ! Δοκιμάστε τη συνταγή φτιάχνοντας με τον ίδιο τρόπο σάλτσα από μάνγκο ή βερίκοκα.