Γιορτινό τραπέζι: Απόλαυση χωρίς ενοχές!

giortinotrapezi_home.jpg

03

3. Γιαπράκια (ή λαχανοντολμάδες)

Τα παραδοσιακά, ντόπια γιαπράκια είναι ένα φαγητό για το οποίο αξίζει να μας ζηλεύουν οι κουζίνες όλου του κόσμου. Χρησιμοποιήστε την παραδοσιακή σας συνταγή με τις εξής αλλαγές:

  • Ζητήστε κιμά χωρίς ορατό λίπος από τον κρεοπώλη σας.
  • Στο μείγμα της γέμισης μην προσθέσετε ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο λίπος (τσιγαρίδες, λαρδί κ.τ.λ.)
  • Μην προσθέσετε αλάτι καθώς η αρμιά περιέχει ήδη και είναι ιδιαίτερα αλμυρή.
  • Μετριάστε το ελαιόλαδο που θα προσθέσετε κατά το βράσιμο. Ακόμη και την μισή δόση να βάλετε θα είναι το ίδιο γευστικά

arrow_previous arrow_next