Ορεκτικά
2. Πίτα με σπανάκι και ανθότυρο
Η σπανακόπιτα είναι μια από τις πιο διάσημες πίτες στην περιοχή μας. Με κάποιες μικρές παραλλαγές μπορούμε να την κάνουμε ένα πλήρες πιάτο υψηλής διατροφικής αξίας. Το σπανάκι είναι εποχής και αποτελεί ένα από τα καλύτερα λαχανικά. Χρησιμοποιήστε την παραδοσιακή σας συνταγή με τις εξής αλλαγές:
- Αντί για την παραδοσιακή φέτα βάλτε ανθότυρο. Το ανθότυρο είναι ένα τυρί με ελάχιστα λιπαρά, εξαιρετική γεύση και αυτή την εποχή είναι η τυροκομική περίοδος που φτιάχνεται και έτσι είναι φρέσκο και νοστιμότερο.
- Αποφύγετε να βάλετε ρύζι στην πίτα.
- Μετριάστε το λάδι που ρίχνετε. Η υπερβολικά βαριά και λαδερή πίτα είναι δυσκολοχώνευτη και πλούσια σε θερμίδες. Σίγουρα λιγότερη ποσότητα λαδιού θα έχει τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα.