9. Κυρίως πιάτο: Μπιφτέκια γαλοπούλας
Η παραδοσιακή γαλοπούλα δεν μπορεί να λείπει από το πιάτο των μικρών μας φίλων. Δυστυχώς πολλά παιδιά αρνούνται να την καταναλώσουν καθώς τους φαίνεται άνοστη ή τους τρομάζει το μέγεθος της. Γι αυτό με ένα μικρό κολπάκι μπορούμε να την εμφανίσουμε πιο φιλική, καμουφλάροντας την μέσα στα αγαπημένα τους μπιφτέκια.
Υλικά (για 5 άτομα)
- 500g κιμά γαλοπούλας (επιλέξτε ένα κομμάτι γαλοπούλας, κατά προτίμηση στήθος και ζητήστε να σας το κάνουν κιμά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μαϊντανό
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ζυμώστε. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για τρείς ώρες ώστε μαριναριστεί ο κιμάς με τα μυρωδικά. Πλάστε μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους ψήστε στο γκριλ.