Σαλάτα
1. Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, σταφίδες και ρόδι
Το ρόδι στο μυαλό όλων μας είναι συνυφασμένο με τις γιορτές και την καλοτυχία. Σπάμε ρόδι κάθε πρωτοχρονιά! Ας το βάλουμε και στην διατροφή μας για να κερδίσουμε τα θρεπτικά οφέλη που μας χαρίζει. Προτεινόμενη συνταγή η εξής:
Υλικά (για 8 άτομα)
- 5 διαφορετικές σαλάτες (λάχανο άσπρο, κόκκινο, μαρούλι, σγουρή, ρόκα)
- 1 αβοκάντο σε μικρά κυβάκια (εναλλακτικά ξινόμηλο)
- 1 κ.σ. σταφίδες ξανθές
- 1 ½ ρόδι (τα σπόρια)
Σάλτσα
- 1 ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλες τις σαλάτες. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τις σταφίδες και το ρόδι. Αναμειγνύουμε τα υλικά της σάλτσας με το χτυπητήρι του καφέ. Περιχύνουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε.