Κωνσταντινουπολίτικη Βασιλόπιτα!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80gr μαγιά
1 ¾ κούπες ζάχαρη
5 αυγά
250gr βούτυρο αγελάδας φρέσκο
1/2 φακελάκι μαστίχα
1/2 φακελάκι μαχλεπι
250gr φρέσκο γάλα
1 φλιτζανάκι γλυκάνισο βρασμένο και σουρωμένο
σησάμι ξανθό
ζάχαρη αχνή
φιστικί Αίγινας θρυμματισμένο
Οδηγίες
Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνετε την μαγιά με 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι κι ένα φλιτζάνι χλιαρό γάλα. Ανακατεύετε καλά και την σκεπάζετε μέχρι να φουσκώσει.
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το γλυκάνισο.
Αρχίζετε να ζυμώνετε πολύ καλά και βάζετε και την μαγιά η οποία πρέπει να έχει φουσκώσει πολύ (να τριπλασιαστεί).
Ζεσταίνεται το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε στο ζυμάρι. Ζυμώνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
Σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε μια ζεστή γωνία για περίπου 8 ώρες.
Βάζετε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψί αλείφετε με ένα αυγό.
Πασπαλίζετε με αχνή ζάχαρη και φιστίκια.
Ψήνετε γύρω στα 50 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr