Κεφτεδάκια μυρωδάτα και…πορτοκαλάτα

new9_4809156_s.jpg

Υλικά για 4-5 άτομα

 

1 κιλό κιμά χοιρινό (ή ανάμικτο)

1 μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας φρυγανιά

1 αβγό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο νερό, ρίχνετε το πράσο και το μαραίνετε καλά. Ρίχνετε το λάδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ρίχνετε μέσα το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αβγό, το σκορδάκι, τη φρυγανιά και λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες, να δέσουν οι μυρωδιές!

Πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα πολλά λάδια  και τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr