Chocolate mousse
- ¼ κούπας (25γρ.) σκόνη κακάο
- 200 γρ.τόφου
- ¾ της κούπας Canderel
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού ζελατίνα
- 1 ασπράδι αυγού
- 10γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
Διαλύετε το κακάο σε μια κούπα (60ml) βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αφήστε το να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το τόφου το μίγμα του κακάο, το Canderel και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Διαλύετε τη ζελατίνα σε μια κουταλιά ζεστό νερό, την προσθέτετε στο μίγμα κα ανακατέυτε πολύ καλά.
Χτυπάτε το αυγό καλά (όχι όμως να σφίξει πολύ) και το προσθέτετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Το μοιράζετε σε μπολάκια της αρεσκείας σας και τα βάζετε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σφίξουν.
Διακοσμείτε κάθε μπολ με λίγο ξύσμα σοκολάτας γάλακτος.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
400 k/ 97 kcal
Λιπαρά 4 γρ.
Φ. Ίνες 0.5 γρ.
Υδατάνθρακες 8γρ.