Συνταγές …που κερδίζουν χαμόγελα!

dirollo_home.jpg

KOLOKYTHOKEFT1

Κολοκυθοκεφτέδες με Dirollo λευκό και Dirollo κεφάλι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

dirollo-krema-galaktos-prasino-bgΥλικά:

Υλικά για 4 άτομα:
250 γρ. Dirollo λευκό 12% λιπαρά λιωμένo με το πιρούνι  
50γρ. Dirollo κεφάλι 17% λιπαρά τριμμένο 
600γρ. κολοκύθια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη  
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλεύρι (όσο πάρει) 
αλάτι, πιπέρι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

• Ρίχνετε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε και αρχίζετε να τα πιέζετε με τα χέρια να βγάλουν τα νερά τους. 
• Αφού στραγγίσουν τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το Dirollo λευκό και το Dirollo κεφάλι, τον άνηθο, το δυόσμο, τα αβγά, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα.  
• Ρίχνετε στο μίγμα το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε έναν πηχτό χυλό. Δοκιμάζετε και αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο αλάτι.
• Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και αφού κάψει, παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μίγμα και ρίχνετε κουταλιές στο τηγάνι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. 
• Τους γυρίζετε με σπάτουλα να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά και τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους μεταφέρετε σε πιατέλα. 
• Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους.

Tip: Δεν πρέπει να ρίχνετε πολλούς μαζί στο τηγάνι τους κολοκυθοκεφτέδες γιατί θα κολλάνε μεταξύ τους. Αφήστε χώρο για να ψηθούν και να φουσκώσουν.

rolo-blue

arrow_previous arrow_next