eytyxhs_tn_pourespatatasmemhlo.jpg
Στον σπιτικό πουρέ πατάτας πάντα βάζω μήλο. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις άμεσα στην γεύση αλλά δίνει μία ιδιαίτερη γλυκάδα που κάνει τον απλό πουρέ άλλο πράγμα!

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 μπανανόμηλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε μικρά κομμάτια για να γίνουν γρήγορα. Τις βάζεις να βράσουν με 2 δάχτυλα νερό σε μία κατσαρόλα με ½ κουταλάκι αλάτι. Καθαρίζεις και κόβεις και το μήλο σε μικρά κομμάτια. Το βάζεις και αυτό να βράσει μαζί με τις πατάτες. Αν εξατμιστεί όλο το νερό, προσθέτεις λίγο ακόμα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις λίγο γάλα αλλά αν θες ο πουρές να βγει πιο εύπεπτος και ελαφρύς καλύτερα να τον κάνεις μόνο με νερό. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν και μπορείς να τις λιώσεις με πιρούνι, σβήσε το μάτι. Αν έχει μείνει στην κατσαρόλα πολύ νερό, αφαίρεσε λίγο από αυτό σε ένα μπολ. Μπορείς να πολτοποιήσεις το εσωτερικό της κατσαρόλας με πιρούνι,  με μία ξύλινη κουτάλα, με ένα ειδικό εργαλείο για πουρέ ή μέσα στο μούλτι. Πρόσθεσε το λάδι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε καλά. Προαιρετικά μπορείς να βάλεις ψιλοκομμένο άνηθο.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)