Η μηλάδα είναι ο χυμός μήλου χωρίς τις φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι γενικά πολύ χρήσιμες, αλλά εσύ μπορεί να θες μηλάδα για να την πιεις σκέτη ή να την χρησιμοποιήσεις σε κάποια άλλη συνταγή. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να βρεις έτοιμο χυμό μήλου στο εμπόριο.
Όταν ήμουν μικρός μου άρεζε πολύ ο διαυγής χυμός ενώ τώρα, προτιμώ τον θολό που δείχνει πιο αληθινός. Μπορείς να φτιάξεις και σπιτική μηλάδα! Υπάρχουν δύο τρόποι για αυτό. Αν έχεις αποχυμωτή που χωρίζει τον χυμό από τις ίνες, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να καθαρίσεις και να βάλεις μήλα στην συσκευή. Σε περίπτωση που δεν έχεις, μπορείς να βάλεις τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα στο μούλτι ή το μπλέντερ, να προσθέσεις λίγο νερό και να τα χτυπήσεις να γίνουν πολτός. Στην συνέχεια τα περνάς από ένα σουρωτήρι και πιέζοντας καλά τον πολτό, στραγγίζεις τον χυμό. 3 μήλα δίνουν περίπου ένα ποτήρι.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)