5. Σπιτική μαγιονέζα
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προτιμήστε πικάντικη)
1 ¼ φλιτζάνι σπορέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τους κρόκους μαζί με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα αφήνουμε να χτυπηθούν για ένα λεπτό. Βάζουμε το μπλέντερ σε μεσαία ταχύτητα και αρχίζουμε και ρίχνουμε μέσα στο δοχείο το σπορέλαιο με πολύ μικρή ροή (να πέφτει σαν κλωστή). Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και το ξίδι και αφήνουμε τη μαγιονέζα μας να χτυπηθεί μέχρι να πήξει καλά και να έχει απαλή υφή. Διατηρείται για 3-4 μέρες στο ψυγείο.