3. Σπιτική μουστάρδα
50γρ. σκόνη μουστάρδας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
30γρ. ξύδι από κρασί
40γρ. νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Στην αρχή η γεύση του μίγματος θα είναι πιο έντονη και καυτερή, αλλά μετά από 2-3 μέρες γίνεται πολύ πιο ήπια. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο μίγμα, την ώρα του βρασμού, μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως εστραγκόν, χοντροκομμένο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη κτλ, ώστε να φτιάξετε μια μουστάρδα με μυρωδικά.