2. Σπιτική σοκολατένια πάστα φουντουκιού (μερέντα/νουτέλα)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φουντούκια με τη βανίλια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά την άχνη και το κακάο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιών. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και 1 – 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το γάλα ανακατεύοντας καλά, μέχρι το μίγμα μας να πάρει τη ρευστότητα που θέλουμε.
2η συνταγή
Υλικά
Ρίχνουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ώστε να ετοιμάσουμε ένα αυτοσχέδιο μπεν μαρί. Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα και το μέλι και τοποθετούμε το μικρό κατσαρολάκι πάνω στο νερό που βράζει για 2-3 λεπτά, κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια στο ζεστό μείγμα της σοκολάτας κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.