10. Σπιτικό τουρσί μελιτζάνας
Υλικά
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος έτσι ώστε να μην ανοίξουν στα 2. Τις βάζουμε σε νερό που βράζει για περίπου 8 λεπτά, βάζοντας ένα πιάτο μέσα στην κατσαρόλα ώστε με το βάρος να τις κρατάει όλες μέσα στο νερό (για να μην καφετίζουν τα κομμάτια που θα μείνουν έξω από το νερό). Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Ψιλοκόβουμε λίγα φύλλα σέλινου. Βάζουμε τα κλωναράκια του σέλινου να ζεματιστούν για 2λεπτά. Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ψιλοκομμένα φυλλαράκια σέλινου κι αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση και για να μην ανοίξουν τις τυλίγουμε με τα κλωναράκια του σέλινου. Για να γίνει του τουρσί μας πιο ξιδάτο, βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σκεύος (τάπερ) και το γεμίζουμε με ξίδι μέχρι να καλυφτούν όλες οι μελιτζάνες. Ανάλογα με τα πόσο ξιδάτες τις θέλουμε (και με το πόσο δυνατό είναι το ξίδι μας) τις αφήνουμε εκεί από 12 ώρες έως και 2 μέρες. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε γυάλινα μεγάλα βάζα και γεμίζουμε τα βάζα με ελαιόλαδο μέχρι επάνω. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Θα είναι έτοιμες μετά από 24 περίπου ώρες.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr