Φιλέτο πέρκας με Σέλερυ, Ελιές Καλαμών, Δενδρολίβανο και Βινεγκρέτ ούζου

new27_6564824a_m.jpg
Υλικά για 4 άτομα
600γρ φιλέτο πέρκας (4 τεμάχια των 150γρ άψητα)
400γρ Σέλερυ κομμένο σε μπαστουνάκια
φρέσκο δενδρολίβανο
15γρ αλάτι
20ml χυμός λεμονιού
100γρ ελιές Καλαμών
40ml (4ΚΤΣ) ελαιόλαδο

Για τη ζεστή Βινεγκρέτ

20ml ούζο (2ΚΤΣ)
20ml χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα φιλέτα ψαριού και αλατο-πιπερώνω. Απλώνω 4 λαδόκολλες. Τοποθετώ επάνω κατά σειρά πρώτο το φρέσκο δενδρολίβανο, από πάνω τα ψάρια, μετά το σέλερυ και τις ελιές. Λαδώνω. Κλείνω καλά τις λαδόκολλες σε φάκελο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20λεπτά. Ανοίγω τις λαδόκολλες και βάζω το ψάρι και τα λαχανικά (πετάω το δενδρολίβανο αφού δεν το χρειάζομαι πια). Μαζεύω από τις λαδόκολλες τα υγρά του ψαριού και τα χτυπάω στο μίξερ με το ούζο και τον χυμό λεμονιού. Η Βινεγκρέτ μου είναι έτοιμη. Σερβίρω το ψάρι με τα λαχανικά και τη Βινεγκρέτ.

290Kcal/ μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας 20’/ μαγειρέματος 20’

Κατερίνα Κιούση

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος