Συνδυασμός 7ος: Μπρόκολο + Πορτοκαλί πιπεριά = Καλύτερη όραση
Το μπρόκολο ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα θρεπτικά συστατικά που είναι πλούσιο είναι οι Βιταμίνες Α, Ε και C που σχετίζονται με την υγεία του ματιού. Επίσης το μπρόκολο είναι πλούσιο σε λουτεΐνη και την ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικές ουσίες που ανήκουν στην ομάδα των καροτενοειδών, και ενισχύουν την οφθαλμική υγεία. Οι πορτοκαλί πιπεριές, τώρα, πλούσιες σε βιταμίνη Α και C, καθώς και σε ζεαξανθίνη δρούν συναθροιστικά με το μπρόκολο και δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τρόπος κατανάλωσης: Φτιάξτε μία σαλάτα και προσθέστε βρασμένο μπρόκολο με ωμή πορτοκαλί πιπεριά.
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος