7 Συνδυασμοί τροφίμων για καλύτερη υγεία!

7syndyasmoitrofimwngiakalyterhygeia_home.jpg

6

Συνδυασμός 6ος: Γάλα + Σαρδέλες = Γερά οστά

Το γάλακτοκομικά, με εκπροσώπους το γάλα και το γιαούρτι, αποτελούν την καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό. Ο ρόλος του ασβεστίου στο σώμα μας είναι καθοριστικός για τη διατήρηση της οστικής μάζας. Ωστόσο για να εκτελέσει αυτό το έργο απαραίτητη είναι η παρουσία της βιταμίνης D. Και εδώ εμπλέκονονται οι σαρδέλες. Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο πλούσια τρόφιμα σε βιταμίνη D, και επιπρόσθετα αν τις καταναλώσουμε με τη ραχοκοκαλιά και σε ασβέστιο.

Τρόπος κατανάλωσης: Καταναλώστε τις σαρδέλες ως κύριο γεύμα και πριν ή μετά πείτε και ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών.

arrow_previous arrow_next