Συνδυασμός 3ος: Ελαιόλαδο + Ντομάτα = Αντιοξειδωτική δράση
Η ντομάτα, λαχανικό αγαπητό σε όλους μας είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως καροτενοειδή, λυκοπένιο, βιταμίνη C, φλαβονοειδή κ.τ.λ.. Οι ουσίες αυτές εμφανίζουν καρδιοπροστατευτική δράση, ενισχύουν ενάντια στο καρκίνο, στη φλεγμονή, τη γήρανση και άλλες καταστάσεις υγείας. Το ελαιόλαδο πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά υποβοηθά την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών από των οργανισμών και τα ενισχύει με την παρουσία της βιταμίνης Ε που περιέχει και εμφανίζει και αυτή αντιοξειδωτική δράση.
Τρόπος κατανάλωσης: Φτιάξτε μία σαλάτα με φρέσκες ντομάτες και καταναλώστε τη με ελαιόλαδο.