Σπιτικές συνταγές με φαντασία …με την εγγύηση του Μπάρμπα Στάθη!

Barbastathis_home.jpg

pshtakolokythakia

Ψητά κολοκυθάκια με σάλτσα φέτας

tn_kalampoki-450gΥλικά

5 μεγάλα κολοκυθάκια 
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για τη σάλτσα φέτας
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη 
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
3-4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού 
2 κουταλάκια του γλυκού Σκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός ξερός 
λίγο αλάτι 
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε τα κολοκυθάκια για ψήσιμο. Αφαιρείτε τις άκρες τους και στη συνέχεια τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε στη σχάρα ή τα στρώνετε με τη σειρά σε αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220° C για 8΄-10΄περίπου. 
2. Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φέτας. Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και προσθέτετε φλιτζανιού νερό και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια στο πιάτο και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα της φέτας.

www.barbastathis.com

arrow_previous