Κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά και ζαμπόν
750 γρ. Κουνουπίδι Μπάρμπα Στάθης
200 γρ. ζαμπόν
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος τριμμένο
μοσχοκάρυδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Πλένετε και βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 10΄-15΄. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
2. Σε στρογγυλό αντικολλητικό σκεύος, το οποίο έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο, τοποθετείτε το στραγγισμένο κουνουπίδι σε μια στρώση.
3. Πασπαλίζετε με τα τυριά και το ζαμπόν και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄-25΄. Σερβίρετε αμέσως.