Σπιτικές συνταγές με φαντασία …με την εγγύηση του Μπάρμπα Στάθη!

Barbastathis_home.jpg

kolokythakia

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά

tn_BIO_ARAKASΥλικά

4 μεγάλα κολοκυθάκια 
80 γρ. ρύζι μακρύκοκκο 
1 φλιτζάνι Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 
1 φλιτζάνι ζωμός βοδινού ή λαχανικών 
2 αυγά 
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 
3 κουταλιές της σούπας Μαϊντανός Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης 
1 πιπερίτσα καυτερή 
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος 
1 λεμόνι λίγο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση οριζοντίως. Αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο αρκετή από τη σάρκα τους. Ζεσταίνετε 5 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄-3΄. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και κατόπιν ρίχνετε στα υλικά ½ φλιτζανιού ζεστό νερό, την πιπερίτσα και αλατοπίπερο. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας πού και πού. 
2. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε την πιπερίτσα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα που ετοιμάσατε και τα βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10΄-12΄. 
3. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια και παίρνετε το ζωμό του φαγητού. Δένετε το ζωμό με το αλεύρι. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε σιγά σιγά τον πηχτό ζωμό χτυπώντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνετε και δένετε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο.

arrow_previous arrow_next