Σπιτικές συνταγές με φαντασία …με την εγγύηση του Μπάρμπα Στάθη!

Barbastathis_home.jpg

katsikaki_avgolemonojpg

Κατσικάκι με κρεμμυδάκια και αγκινάρες αυγολέμονο

tn_kalampoki-450gΥλικά

800 γρ. Αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης 
1½ κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες 
6 φρέσκα κρεμμυδάκια 
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
2 αυγά 
2 λεμόνια 
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ 
1/2 φλιτζανιού Άνηθος Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης 
λίγο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε καλά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
2. Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες κι άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 45΄-50΄. Στύβετε τα λεμόνια για να πάρετε το χυμό τους. Στραγγίζετε το ζουμί του φαγητού. 
3. Φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Δένετε το ζουμί του φαγητού με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε μια μικρή κατσαρόλα. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. 
4. Προσθέτετε λίγο από το δεμένο ζουμί σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι και αδειάζετε το νέο μείγμα στη μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύετε το αυγολέμονο μέχρι να δέσει. 
5. Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε αμέσως.

arrow_previous arrow_next