Αγκινάρες αυγολέμονο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τις αγκινάρες και σοτάρετε για 5΄-6΄ακόμη. Σβήνετε με το χυμό ενός λεμονιού. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά και βράζετε σε μέτρια φωτιά 50΄.
2. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 20΄έχοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη. Για να αυγοκόψετε το φαγητό, βγάζετε προσεκτικά τα λαχανικά από την κατσαρόλα και διαλύετε στο ζουμί του φαγητού το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
3. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του δεύτερου λεμονιού και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα από το ζουμί του φαγητού. Ξαναρίχνετε τα λαχανικά στη σάλτσα αυγολέμονου και βράζετε για 1΄. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και σερβίρετε.