Σπιτικές συνταγές με φαντασία …με την εγγύηση του Μπάρμπα Στάθη!

Barbastathis_home.jpg

karotasote

Καρότα σοτέ με κρασί και γαλοπούλα

tn_MesogeiakiΥλικά

450 γρ. Καρότα Baby Extra Fine Μπάρμπα Στάθης
150 γρ. γαλοπούλα με μέλι κομμένη σε κυβάκια
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο 
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι 
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 
5 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό 
λίγο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και σοτάρετε τα καρότα για 7΄-8΄. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και φλιτζανιού νερό και τα αφήνετε να σιγοψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνουν με το βούτυρο. 
2. Προς το τέλος του μαγειρέματος ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα. Όταν τα καρότα μαλακώσουν προσθέτετε στο τηγάνι τα τυριά, τη γαλοπούλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.

arrow_previous arrow_next