Λέξη κλειδί 5η: Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων
Οι παραπάνω δίαιτες απαγορεύουν την κατανάλωση υδατανθράκων, τους οποίους αναπληρώνουν με πρωτεΐνες και λίπη. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των λιπιδίων στο αίμα, την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ηπατικής και νεφρικής ανεπάρκειας, και πληθώρας σοβαρών νοσημάτων. Οι υδατάνθρακες αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής μας, συστήνεται κατανάλωση αυτών της τάξης των 50% της καθημερινή θερμιδικής κατανάλωσης, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος