Συμβουλή 3η: Καθάρισμα με τρόπο!
Όταν πλένετε τα τρόφιμα σας αποφύγετε να τα αφήσετε για πολλή ώρα να μουλιάζουν μέσα σε νερό. Με αυτό το τρόπο απελευθερώνουν ουσίες που περιέχουν και θα ήταν προτιμότερο να τις καταναλώναμε. Για παράδειγμα όταν πλένετε το σπανάκι αν το αφήσετε σε νερό να μουλιάσει το νερό θα χρωματιστεί πράσινο. Με αυτό το τρόπο φεύγουμε οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες από το τρόφιμο. Προτιμήστε να τα πλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό για μικρή χρονική διάρκεια. Πλύντε τα μόλις αποφασίσετε να τα καταναλώσετε.