
3. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε Ω3 και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, λιπαρά τα οποία εμφανίζουν καρδιοπραστατευτική δράση. Η κατανάλωση ξηρών καρπών συσχετίζεται με μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Καταναλώστε όποιο είδος ξηρού καρπού σας ικανοποιεί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, φιστίκια κ.τ.λ., με μόνο περιορισμό να τα επιλέγετε ανάλατα. Η συνιστώμενη ποσότητα; 30g ξηρών καρπών την ημέρα ή περίπου μία μέτρια χούφτα. Και σε αυτή τη περίπτωση ισχύει η λογική του μέτρου, καθώς η παραπάνω ποσότητα δίνει στον οργανισμό 185 θερμίδες.