1. Σολομός
Το νούμερο 1 καρδιοπροστατευτικό τρόφιμο! Ο σολομός, λιπαρό ψάρι, οφείλει αυτή του την ιδιότητα στο υψηλό ποσοστό Ω3 λιπαρών που περιέχει. Τα Ω3 λιπαρά οξέα μειώνουν τα τριγλυκερίδια, την αρτηριακή πίεση, την εμφάνιση φλεγμονών και θρομβώσεων. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα λιπαρό ψάρι. Εκπρόσωποι των λιπαρών ψαριών, πέρα από το σολομό: σκουμπρί, ρέγγα, σαρδέλες, πέστροφα, τόνος. Φροντίστε πάντα να τα μαγειρεύετε σωστά έτσι ώστε να απολαμβάνετε τα οφέλη τους. Ψήστε τα ψάρια, στο φούρνο ή στο γκριλ ή στη σχάρα, φτιάξτε σούπες, μαγειρέψτε στον ατμό ή σε αντικολλητικό τηγάνι με νερό. Αποφύγετε το τηγάνισμα!