Κροκέτες τόνου με BBQ sauce
Υλικά
Για τις κροκέτες
2 κονσέρβες τόνος TRATA πικάντικος
2 τεμ. πατάτες
4 τεμ. αυγά
100 γρ. γαλέτα
4 κτσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τη sauce:
2 τεμ. τομάτες
1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
1 τεμ. πράσινη πιπεριά
1 τεμ. κίτρινη πιπεριά
1 σκελ. σκόρδο
2 κτσ. ελαιόλαδο
1 κτγ. ταμπάσκο αλάτι, πάπρικα
Προετοιμασία
Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν, κρυώνουμε, σουρώνουμε και ξεφλουδίζουμε. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τις πατάτες σπάζοντάς τες με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα 3 αυγά και καρυκεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο τη γέμιση για 30 λεπτά. Βγάζουμε τη γέμιση και πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες. Σπάμε το ένα αυγό και το χτυπάμε σε ένα πιάτο, βάζοντας το αλεύρι και τη γαλέτα σε δύο άλλα πιάτα. Περνάμε μία-μία τις μπαλίτσες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τελευταία στη γαλέτα. Τις τινάζουμε καλά και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Τρίβουμε τις τομάτες στο χοντρό τρίφτη. Κόβουμε σε κύβους τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τα υλικά σε κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά τους.