10 με τόνο: 10 πρωτότυπες συνταγές με τόνο!

konva_home2.jpg
tn_omeleta
Ομελέτα λαχανικών με τόνο
tn_tonosmeladiΥλικά
8 τεμ. αυγά
1 τεμ. τομάτα
1 κολοκύθι
1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
200 γρ. λευκά μανιτάρια
200 γρ. πράσινα σπαράγγια
4 κτσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους την τομάτα, το κολοκύθι και την πιπεριά. Κόβουμε σε ψιλές φέτες τα μανιτάρια και σε τρία κομμάτια τα σπαράγγια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε στο μπολ με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις η ομελέτα σφίξει από κάτω, την γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη.
Μπορούμε, πριν ρίξουμε τα αυγά, να τοποθετήσουμε τα υλικά σε πυρέξ και να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα.

arrow_previous arrow_next