Τομάτες γεμιστές με σπανάκι και τόνο
2 κονσέρβες τόνος TRATA σε ηλιέλαιο
8 τεμ. τομάτες
500 γρ. σπανάκι
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
1/3 μάτσου άνηθος
4 κτσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τομάτες. Κάνουμε μία τομή στο επάνω μέρος και αδειάζουμε τις τομάτες με ένα κουτάλι. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη γεμίζουμε τις τομάτες με ένα κουτάλι. Τις κλείνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ºC για 50 λεπτά.
Με τη γέμιση που περισσεύει περιχύνουμε τις τομάτες πριν τις ψήσουμε.