Club sandwich τόνου με chips πατάτας
Υλικά
Για το sandwich:
2 κονσέρβες τόνος TRATA καπνιστός
12 φέτες τοστ σικάλεως
1 τεμ. τομάτα
1 τεμ. γαλλική σαλάτα
4 κτσ. μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι
Για τα chips:
300 γρ. πατάτες
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη σαλάτα και την τομάτα. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα της σαλάτας και κόβουμε την τομάτα σε λεπτές ροδέλες. Ανοίγουμε 3 φέτες ψωμιού για κάθε άτομο και προσθέτουμε σαλάτα στις δύο από αυτές. Προσθέτουμε δύο ροδέλες τομάτα και στη μεσαία μία φέτα τυρί. Ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε τις δύο πρώτες φέτες με το μείγμα
και κλείνουμε τις φέτες με σειρά δημιουργώντας τρεις στρώσεις. Καρφώνουμε 4 οδοντογλυφίδες διαγώνια και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε 4 ισοσκελή τρίγωνα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες 2-4 χιλ. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στις πατάτες μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένο αρωματικό της αρεσκείας μας, π.χ. πάπρικα ή ρίγανη.
Σερβίρεται και ζεστό. Πριν το κόψουμε, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 6 λεπτά.