Κανελόνι με λαχανικά και τόνο
2 κονσέρβες τόνος TRATA τομάτας
250 γρ. κανελόνι (1/2 πακέτο)
2 τεμ. μελιτζάνες
2 τεμ. κολοκυθάκια
2 τεμ. κρεμμύδι ξερό
2 τεμ. φινόκιο
250 γρ. λευκά μανιτάρια
1/3 μάτσου βασιλικός
4 κτσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους και τα μανιτάρια σε ψιλές φέτες. Σε μία κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε την κονσέρβα τόνου, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Γεμίζουμε τα κανελόνι με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 45 λεπτά.
Γκρατινάρουμε με τυρί τύπου παρμεζάνα την επιφάνεια.
Μπορούμε να τοποθετήσουμε σάλτσα τομάτας στη βάση του πυρέξ, από πάνω τα κανελόνι και να ψήσουμε.