6. Κέικ με φρέσκα δαμάσκηνα
Για το κέικ αυτό θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
1 αυγό
3 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα νερό καυτό
Λίγο αλάτι
Ξεκινάς ρίχνοντας στα δαμάσκηνα το καυτό νερό και περιμένεις μέχρι το νερό να γίνει τουλάχιστον χλιαρό. Ρίχνεις τη σόδα, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύεις καλά στο μίξερ και μόλις έχεις ομοιόμορφο μίγμα ρίχνεις και τα καρύδια και συνεχίζεις το ανακάτεμα για λίγο ακόμη. Βάζεις το μίγμα σε φόρμα που έχεις ντύσει με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να περισσεύει από πάνω αλουμινόχαρτο για να καλύψεις το κέικ προς το τέλος του ψησίματος. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζεις το ακάλυπτο μέρος του κέικ με το αλουμινόχαρτο (για να μην «αρπάξει» και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr