Διακοπές: Τι θα φας εκεί που πας! Τοπικές συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε! (Μέρος Α)

Topikessyntages_home.jpg

amygdalwta

8. Μονεμβασιά: Αμυγδαλωτά

Υλικά

1 κιλό αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα και λεπτοαλεσμένα) 
½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 
3-5 ασπράδια αβγών ή 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι & 1κουταλιά Baking Power 
½ κουταλάκι βανίλια 
1-2 φλιτζάνια τσαγιού Ανθόνερο από άνθη νεραντζιάς 
Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα αμύγδαλα για να αφαιρεθεί η φλούδα. Τα καθαρίζουμε και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε στην αρχή την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το αμύγδαλο ώστε να δημιουργηθεί το πρώτο μείγμα. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (βούτυρο, ασπράδια, ανθόνερο κ.τ.λ.) και ανακατεύουμε καλά. Από το τελικό μείγμα πλάθουμε τα αμυγδαλωτά και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούνε τα ραντίζουμε ξανά με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Πηγή: http://www.pramnos.net

arrow_previous arrow_next