4. Ρόδος: Πιταρούδια (ρεβυθοκεφτέδες)
Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ ξερός δυόσμος
1 φλιτζάνι νερό
300 γραμ αλεύρι
αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Από βραδύς μουλιάζετε τα ρεβύθια .Τη επόμενη μέρα τα τρίβετε για να ξεφλουδιστούν. Σ ένα μπολ βάζετε τα τριμμένα ρεβύθια. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι,το δυόσμο τριμμένο τις ντομάτες ,ρίχνετε νερό και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά το υδαρές μείγμα. Σένα βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Παίρνετε με το ένα κουτάλι το μείγμα και το τοποθετείτε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές.