Διακοπές: Τι θα φας εκεί που πας! Τοπικές συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε! (Μέρος Β)

TopikesSyntagesB_home.jpg

thganopswmokarystou

8. Κάρυστος: Τηγανόψωμο Καρυστινό

Υλικά-Ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
1 φακελάκι μαγιά
Λίγο λάδι και λίγο χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη, ανοίγουμε φύλλο χονδρουλό, το κόβουμε με ένα πιάτο στρογγυλή πίτα και το αλείφουμε με μυζήθρα βαρελίσια.

Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο άλλη μία πίτα και σκεπάζουμε με μυζήθρα, βρέχουμε τις άκρες να κολλήσουν, τις πατάμε με πιρούνι και σιγοτηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλα τα τηγανόψωμα.

Πηγή: http://www.southevia.gr

arrow_previous arrow_next