Διακοπές: Τι θα φας εκεί που πας! Τοπικές συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε! (Μέρος Β)

TopikesSyntagesB_home.jpg

pougkiaastypalaias

1. Αστυπάλαια: Πουγκιά με μέλι

Υλικά

Ζύμη:

500γρ αλεύρι
Νερό όσο χρειαστεί
Αλάτι
Λίγο Λάδι για το ζύμωμα

Γέμιση:

300γρ μυζήθρα
1 κιλό του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας τα παραπάνω υλικά. Προσοχή! Χρειάζεται το νερό να είναι χλιαρό και να φτάσουμε τη ζύμη έτσι ώστε να είναι μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό τα υλικά της γέμισης έτσι ώστε να λιώσουν και να γίνει ένα απαλό μίγμα.

Ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια – γεμίζουμε με τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Τηγανίζουμε τα πουγκιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στο τέλος τα περιχύνουμε με μέλι.

Πηγή: http://astipalaia.net

arrow_previous arrow_next