10. Όλα τα θαλασσινά είναι καλές πηγές σεληνίου, που όπως ανέφερα ανήκει στα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά.
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να θυμάστε ποια φρούτα και λαχανικά έχουν πιο μεγάλη αντιοξειδωτική δράση είναι να βλέπετε το χρώμα. Όσο πιο σκούρο και έντονο είναι, τόσο μεγαλύτερη και η προστατευτική του δράση έναντι των βλαβερών ελεύθερων ριζών. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζουν οι συνθήκες ωρίμανσής του. Γι ‘ αυτό να προτιμάτε τα φρούτα και λαχανικά εποχής και αν είναι δυνατόν βιολογικής καλλιέργειας.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος