Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βιταμίνες Α και Ε ανήκουν στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών που σημαίνει ότι η παρουσία λίπους είναι απαραίτητη προκειμένου να αφομοιωθούν από τον οργανισμό. Επίσης, η βιταμίνη C και τα καροτενοειδή έχουν μεγάλη φωτοευαισθησία, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται όταν εκτίθενται στο φως
Θα πρέπει λοιπόν να μην μένουν εκτεθειμένα στο φως τα φρούτα και τα λαχανικά και να καταναλώνονται στην ωμή τους μορφή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του μαγειρέματος αλλοιώνουν την βιοδιαθεσιμότητα των περισσοτέρων βιταμινών.