Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
3 αυγά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για την κρέμα
5 κουταλιές της σούπας φαρινάπ
5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα με ολόκληρα κομμάτια φράουλας
2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1 αυγό
Ετοιμάστε τη ζύμη: Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνετε το κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και τις βανίλιες. Σταματήστε το μίξερ για λίγο και ρίχνετε το μίγμα αλευριού μέσα στο μίγμα μαργαρίνης ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα, ώστε να βραχεί το μίγμα αλευριού, διαφορετικά θα σηκωθεί σύννεφο σκόνης αλευριού μόλις ξεκινήσει και πάλι το μίξερ να δουλεύει! Από δω και πέρα θα χρειαστείτε το εξάρτημα του μίξερ για τις ζύμες, γιατί η ζύμη που θα πρέπει να έχετε τελικά είναι μια σφιχτή ζύμη.
Αλείφετε μια μεγάλη ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30εκ. με μαργαρίνη και απλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να έχετε μια λεπτή στρώση τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα. Κάνετε πολλές τρύπες με ένα πιρούνι στη βάση της ζύμης για να μην φουσκώσει και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη).
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να έχετε ένα ομογενές μίγμα. Ρίχνετε μέσα στην κρέμα σας κομμάτια φράουλας από τη μαρμελάδα και ανακατεύετε για μια τελευταία φορά.
Γεμίζετε με την κρέμα την βάση που ψήσατε πριν και ψήνετε και πάλι για 15 με 20 λεπτά στο φούρνο στους 150°C (προσοχή να μην καεί η κρέμα σας).
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Για το σερβίρισμα, κόβετε τριγωνικά κομμάτια και περιχύνετε το κάθε κομμάτι με μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα.